Yandex Metrica

Lazer Epilasyon Nedir ?

Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) dalga boyu belli ışık kaynaklarının etkisi ile istenmeyen tüylerden kurtulmaya yardımcı olur. Cilde uygun lazer ışığı seçici olarak kıl kökünde yoğunlaşır, ısıya dönüşerek çevre dokuya zarar vermeden sadece kökün kendisini ve çekirdek hücreyi tahrip eder.  Böylelikle istenmeyen kıllar yok olur.

Lazer Epilasyonda kullanılan lazer ışığının dalga boyu melanin pigmenti tarafından emilme özelliğine sahiptir. Soğutma sistemli lazer cihazı ile lazer ısısı cilde zarar vermeden doğrudan kıl kökünü yok eden ısıya dönüşür.

Lazer Epilasyon hangi bölgelere uygulanabilir?

Gözleri direkt ışıktan özel gözlüklerle koruma şartı ile tüm vücut bölgelerindeki tüylere uygulanabilir. Yalnızca göz çukuru içine ve kulak deliği içine yapılmamaktadır.

Lazer epilasyonda neden birden fazla seans gerekmektedir?

Vücut kılları anajen, katajen ve telojen olarak adlandırılan üç gelişim evresinde bulunur. Her kıl bu evrelerden birbirinden bağımsız farklı zamanlarda geçmektedir. Lazer epilasyon ( Lazerli Epilasyon ) sadece anajen (aktif) dönemdeki kılları etkiler. Bu nedenle tek seansta uygulanan bölgedeki tüm kılları yok etmek mümkün olmamaktadır. 


Lazer Epilasyon Nedir ? Yakından Tanıyın


Lazer Epilasyon Nedir ? Teknik Özellikler